21 mars - video killed the radio star



Jag är genomtrött. Hela min kropp skriker efter vila.
Jag firade St Patricks Day i torsdags, jobbade på Musik Direkt i 10 timmar plus resväg 4 timmar, slappade iofs ganska hårt på lördagen tills någon lockade med mig till Vallen, klockan 11 var jag i Mörbylånga och jobbade ytterligare 10 timmar och i morse började skolan 9 och jag kom hem 18.
Hela veckan är kaoz och jag väntar tills jag får stöna ut ordentligt på fredagseftermiddagen.
Radio hela dagen imn, kassörsutbildning klockan 17, förhoppningsvis träning. Radio hela onsdagen, inspelning på torsdag. På torsdag ska hemtenta och reportageuppgift vara inlämnad också.
Jag gillar faktiskt att ha mycket att göra, men allt kommer alltid så plötsligt. Tempot hade kunnat trappats upp lite men icke. Men jag ska la överleva detta också! Balls to you!

18 mars - musik i dräkt

Besvikelsen var TOTAL när jag drog upp persiennen i morse och skådade 5 cm SNÖ på backen utanför. Inte okej!
Vi har ju kommit överens om att det var vår nu! Crapshit.

Förra lördagen var det final i Melodifestivalen. Jag är inte nöjd, jag tycker inte alls att det var bra att Eric vann! Jag tycker fortfarande att Love Generation skulle fått vara med och kämpa och när inte de kunde komma någon vart efter Andra Chansen så tyckte jag faktiskt att Danny skulle vinna. Observera: jag hejade inte på honom, men han skulle ha bäst chans i Düsseldorf. Nu skickar vi någon som sjunger "jag vill bli populär......". SÅ fjantigt. Förlåt Josse, jag vet att du är nöjd och att du ligger sjuk just nu, men jag kan inte ta hänsyn till det, jag måste få stå vid mitt ord!
Favoriter är däremot Jessica Andersson, Nicke Borg och Moniker (även om låten är bättre än framförandet. Det var lite så jag behövde hålla för ögonen ibland bara för att försäkra mig att det inte var jag som var svampad.)
Samma kväll försökte Emmy hålla takten med romen, och det slutade som det gjorde. Johanna vet hur det känns. Och samma kväll fick jag träffa Ullis igen som har vart i Åre och velat. Jag fattar ju inte den där grejen.. att åka TILL snön. Men folk får väl slösa pengar på vad dem vill.

Just nu håller vi ju på med radioproduktion och denna veckan som har gått har jag vart producent. Det innebär att jag håller i gruppmötena och för anteckningar på vad programledarna ska prata om. Sen delas uppgifterna till reportrarna ganska automatiskt beroende på vem som kan och vill, och sen frågar jag bara lite ibland om saker är klara. Det har jag gjort. Och startat inspelningarna så att radioshowerna blir inspelade. Så atteh..
Tråkigt nog så är det jävligt ofta det är tekniken som sabbar våra radioshower. Det är flera gånger som låtar och reportage inte har kickat igång utan blir avmarkerade och vägrat startas. Jävligt tråkigt nog hände en del sånt Linda i vår grupp. Saker och ting startades inte och inspelningen sparades inte och åååh jag tycker det är så jävla tråkigt. Allt annat hade gått jättebra annars!

Igår firade vi St Patricks genom att festa in Riddarns nya lägenhet. Han har flyttat in till lägenheten som ligger vägg i vägg med den gamla. KalmarHem håller på att installera kokvråer i alla lägenheter i hans hus. De tvingar ut folk, installerar spis och kylskåp och tar 1000 spänn mer betalt mer för det. Smart!
Helt plötsligt pekar Johanna på Johan och skrikgråter. Eller hon pekade på en megastor spindel bakom Johan. Panik i kubik, folk skrek och gapade och sprang runt i rummet. Christoffer försökte leka hjälte och kastade sig efter toapappret och greppade spindel och kastade ut den genom fönstret och skrek "JAG MÅSTE DRA, JAG KAN INTE BO HÄR!". Sen blir han lugn och plötsligt, ut ur ingenting så ger han ifrån sig ett kort avgrundsvrål när han fick spindelväv mellan fingrarna. Det såg så otroligt roligt ut att jag och Rikard började gråta av skratt.
Nää men annars var det en ganska normal kväll. Izza fick äntligen med sig en vägskylt hem. Vi körde ett galet jam med Tarzans "det svänger i lägret" i bakgrunden. Christoffer breakdanceade. Jag och Ritchie spelade lite toarullesbaseboll. Och vi, eller jag, Johan och Christoffer klädde oss i äkta grön St Patriks anda.

11:15 ska jag till en fotvårdspecialist och få fötterna förvandlade till små mjuka moln! Efter det åker jag upp till Oskarshamn och sen vidare till Västervik där första deltävlingen i Kalmar Läns MusikDirekt äger rum! Det ska bli svinkul! Jag är inte helt hundra på mina arbetsuppgifter, men jag ska glida runt och vara en informationskiosk som har koll på allt och alla. Typ. Ungefär som förra året. Och jag älskar det!!!!


Och jag har antagligen skaffat mig sommarjobb. Hemma i Uddevalla! Eller aa.. på Skaftö. Heja heja! Jag vaknade upp en dag och hade sån grym hemlängtan så jag höll på att avlida, så jag blev tvungen att dra i lite kontakttrådar hemmavid också. SÅÅ, ni blir inte av med mig. Plus, vad är väl en sommar om den inte tillbringas på västkusten?
Fast jag lovar Kalmar, jag ska komma och uppleva lite värme här också.

Ha det bäst - flodhäst
Som Johanna hade sagt

4 mars - I mitten av en Hurrican

I Uddevalla sitter en varm, mätt och lycklig Jenny som fnissar okontrollerat till Live at Gotham. GUD VAD JAG ÄLSKAR COMEDY CENTRAL!

Ikväll har jag och Josse stått och sjungit (läs: skrikit) och grinat lite till den vackra Håkan Hellström som berikade den kulturella atmosfären i Uddevalla. Fyyyy fan va bra allt var, verkligen helt vackert!
Fine jag erkänner, det var inte bästa konserten jag har sett med honom. Men sen får man ge honom och grabbarna lite handikapp med tanke på att han spelade i Agnebergshallen. En idrottshall där jag själv har svettats runt under gympalektionerna i gymnasiet.
Jag har tidigare sett honom ett par gånger på Liseberg, en gång under Peace&Love och en gång i Slottsparken under Way Out West - Agneberg kan ta sig i röven i jämförelse. Men Håkan har alltid ett försprång i mitt hjärta. Han skulle kunna spela i en plåtcistern på en oljeplattform och lösa akustiken och stämningen med sin brustna stämma och känslofyllda texter.
Så står man i mitten av alla skrikande fans och sjunger med i låtarna samtidigt som man antingen hoppar och studsar som förtrollad av ett EP-anfall eller står stilla med handen uppsträckt som i ett tappert försök att nå luft som Håkan har andats ut, så infinner sig känslan!
Tack Josefinast Skog för att du vill dela denna kvällen och nästan alla ovanstående Håkan-konserter med mig <3

Imn blir det Mello: Andra Chansen med samma Josse och med nyligen hemkomna Louise som har äcklat sig i Aussie i tre månader.

Rolig fakta: Samtliga familjemedlemmar har tider hos varsin sjukgymnast inom loppet av två veckor. Pappa för sin rygg, Simon för hans knä och jag för min rygg/nacke. Pappas fru kutar runt här med ett stadigt gips runt vänster handled efter att ha vurpat på isen och brutit den rätt av. Gött osv.

1 mars - later that night....

Styrelsemöte på RIKTIGT! Fick min första kassörspärm som beskrev som GALET HELIG. Ingen press eller så.. Vi kollade lite kontor och vi hatar SPIIK osv. Men annars är väl allt lugnt. Fan vilket fint år vi kommer att få tillsammans :D !
Dock blev det ingen superjävlamegaviktig träning idag eftersom jag hade missat att planera in styrelsemötet i min planering i skallen. Det fanns uppskrivet fint i loggboken, men inte mellan öronen. Så jag kom hem två timmar senare än tänkt och sen blev det inget. Crap osv.
Nu: Weeds och kiwi!

1 mars - way to busy being awesome

8:30 fick jag ett sms från Izza. "Vi börjar 10".. that suck med tanke på att jag faktiskt var på väg att hinna hämta Izza och Jay vid busshållpaltsen I TID. Nu supmades det och jag kan inte lova något. Jag är ju inte mer än människa.
Konrad frågade i telefonen i ett avsnitt av Weeds om hans besökare (folk han skulle sälja knark till) skulle komma on time eller on black people time. Det är lite så jag fungerar, jag är inställd på black peeps time. Alltså är det inte mitt fel att jag är sen jämt.
Så nu sitter jag här i mjukbrallorna som jag blev tvungen att ta på mig eftersom det inte gick att sitta i skräddarställning i jeans i sängen.

Igår var jag på Ikea och köpte en stor motherfucking växt. Jag döpte den till Geogre och han ska bli bästa vän med Rikards träd Tony.
Sen tränade jag och det var skönt. Egentligen förstår jag inte varför jag tycker att det är så jobbigt att gå till gymmet. Jag tränar bas i 45 minuter och mår skitbra efteråt, men icke.

Nu ska jag till skolan! Tjarå!