24 januari - And bury them beneath the sea

Jag ligger dubbelvikt i sängen med knäna mot hakan och datorn på smalbenen. Jag panikblöder ur näsan och ligger här som en sårad krigshjälte. Eller som den sjukling jag blev över natten. Vaknade för några timmar sen och var helt stört sjukt. Jag är hes, kan knappt svälja, är tät i helt huvudet, har lite feber - you name it! Allt är fel!
Berättar senare om min underbara helg. Nu ska jag till skolan och ha ett tal. Och då är det ju en skitbra grej att ha vaknat och upptäckt att man pratar som att man har rökt cigarr och druckit whisky med grus som tilltugg sen konfirmationen. MM, njut klassen!

17 januari - boom boom boom, even brigther than the moon

Det vart ett par dagar sen det senaste livstecken från mig, och det beror nästan på att jag knappt har vart med själv. Det har hänt en hel del på ett par dagar, utan att det egentligen har hänt något märkvärdigt. All har vart som vanligt, bara lite mer av allt.. typ?

I onsdags satt jag, Johan, Emmy, Christoffer, Erik, Pennerup, och senare även Alexandra och Anna, hemma hos Rikard och rökte lite vattenpipa och mös med öl. Och någon asäcklig "champange" som Rikard hittade i något skåp. Det smakade som att han hade silat champangen genom en brödlimpa!
Vi stack ut på KM för billig öl till studentpriser. Där satt vi och hetsade en stackars gymnasiekille och hans flickvän som inte var hans flickvän.. jag fattade inte riktigt grejen. Där träffade jag också Olle, vilket var helt galet oväntat!
Sen svimmade Rikard, och när jag skulle hjälp honom tog Erik tag i mig och skrek att "DET ÄR HJÄRTAT, DET ÄR HJÄRTAT" rätt i nyllet på mig så att jag blev superrädd och började gråta. Som tur var var det inte hjärtat, och han fick hjälp till akuten.
Kvällen fortsätter med att jag och Riddarn helt plötsligt befinner oss på Harrys och är jättejättefulla. Och mer än så kommer jag inte ihåg, men jag hade säkert roligt!
Men jag har så jäävla många blåmärken på mina knän och armbågar så det är helt sinnessjukt! Antingen har Christoffer gett mig ett rejält kok stryk eller så har jag inte kunnat stå på benen på de hala gatorna. Jag vet faktiskt inte riktigt vilket alternativ jag tror mest på, båda är jävligt sannolika..

I torsdags var jag härligt yr när jag vaknade och ändå bar det av till skolan för genomgång av presentationen av vårt grupparbete som bland annat jag skulle hålla på fredagen.
Och presentationen gick väl bra antar jag. Nermin och Izza var jätteduktiga men jag tyckte att jag velade bort mig skitmycket så jag är inte helt nöjd. Jag fastnade någonstans i början och sen blev det inte bättre! Jag kunde inte komma ur det! Men jag skötte mig bättre på frågestunden efteråt.
På kvällen hängde jag med Sanna, Emmy, Big'J, Linda J och hennes kompis plus en massa killar från deras korridor till Harrys för bowling och en jävla härlig dansnatt. Jag hade verkligen hur roligt som helst! Det var jättelängesen som jag bowlade MEN jag kom på andra plats på vår bana! dEt gör vi definitivt om snarast tycker jag!

På lördagen satt jag hemma hela dagen och lämna bara sängen om jag skulle på toa eller hämta mat. Mm! Inte för att jag var särskilt bakfull utan för att kroppen var så trött från att jag vart lite spänd inför presentationen och jaa.. lite alkohol kanske. Det var sjukt skönt att bara få ladda upp helt och inte ha något som förväntades av mig.

Igår vart det lite mer fart på mig dock. Jag städade undan allt jag hade stökat till under de senaste dagarna, skrev ett brev till penpal Sara, fixade viktiga papper, tränade bodypump.
Bodypumpen kan vart det värsta jag har gjort på ett tag! Jag skulle egentligen på aquazumban, men alla sa att det vart så jävla tråkigt så jag bytte och hängde med Anna. Jag hoppas att hon har exakt lika ont som jag har idag!!
Efter träningen kom Ida hit ett tag och mös med mig! Vi har bott "isär" nu ett bra tag men aldrig riktigt haft tid att hälsa på varandra. Eller jag hjälpte henne att flytta till sin nya lägenhet, men jag har ju inte sett hur det ser ut nu när allt är klart och fint! Vi hade det jävligt trevligt iaf, och jag saknar lite att bo med henne för det var en rolig månad. Jag skulle vilja träffa henne oftare, men vi har himla olika scheman att det blir svårt. Plus att vi kanske inte tar tag i det lika effektivt som kan skulle kunna göra.

Idag börjar jag med en ny kurs! Narration heter den och jag troor att vi ska lära oss att tala inför folk och vara övertygande.. eller något. Vi börjar 13, men innan jag sticker ska jag dricka upp mitt kaffe, sminka mig och se klart Victoria Secret showen. Jag ÄLSKAR de showerna, jag har sett de tidigare showerna otaliga gånger! GUD!

11 januari - what a concept, I could use a little fuel myself

Här sitter en nöjd brud! Idag har jag tvättat ALLT - handdukar, duschdraperi, kläder, lakan you name it! Nästan så att grannens hund rök med i farten! Halleluja!
Och allt till rösterna av Filip&Fredrik och deras underbart härliga podcast där de bara snackar skit och följer upp alla ämnen med mer skitsnack - och jag älskar det! De är gudar fo sho.

10 januari - and I was like: bitch, I bought the airplane

Klockan 10:30 infann jag mig på Nyckeln med de andra i min grupp: Emmy, Izza, Johanna, Hoffa, Nermin och Riddarn.
Hela föreläsningsklassen jobbar med att skapa kampanjer för olika ämnen. Kampanjerna ska självklart inte sättas i verket, men vi ska jobba som om de vore vi faktiskt jobbade för en kund som hade beställt en kampanj (utan att räkna på ekonomin).
Det är en lärorik och svinkul uppgift, fast den ligger så jävla illa i tiden. Vi har fått jobba med den över julhelgerna och det har vart tidskrävande på ett jobbigt sätt eftersom man helst inte vill sitta med skolarbete när man är hemma. Fast man vill inte heller skjuta upp allt så att man har allt kvar när man väl är i skolan igen.
Men allt börjar ordnar sig, alla grupper har ju haft samma förutsättningar och jag tror inte att någon av oss förväntar oss under (och det hoppas jag inkluderar herr föreläsare..).
Anyhow, möttes vi på skolan (det är alltså ett av skolhusen som kallas Nyckeln) och där satt i typ två timmar och jobbade.. och flamsade.. Vi jobbar med en kampanj om säkert sex, och då blir det en såndär härlig femteklassar-stämning. Speciellt om Riddarn hittar en hemsida där någon tar menar att det enda "säkra sexet" är det man har med djur, eftersom det inte finns någon risk att det blir barn. Thats a thought... Glöm det där med femteklassar-stämningen förresten.
Vår rapport är inskickad, nu håller vi på att jobba med presentationen.

Resten av dagen spenderades lite på ICA, mycket lite men ack så behövligt på gymmet och sen gjorde jag grymma kycklingfiléer som smakade awesome. Helt sjukt nöjd. Dusch och sen stationiserade jag mig i sängen med datorn i knäet och kollade The Mentalist och Glee. Nam nam! The Rocky Horror Glee Show-avsnittet höll på att ta kol på mig!!!!! Herre min jesus och alla hans vänner!

Imn blir det upp på Nyckeln igen för att jobba lite mer, och sen har jag tvätttid hela kvällen. Vilket verkligen är något jag behöver.
Tanken var ju att jag skulle stanna hemma en dag efter att jag kom hem från London innan jag skulle ner till Kalmar igen, just för att jag skulle hinna tvätta. Men det blev ju inte så. Istället bor jag i en tvätthög. Nice!

Tentan gick.. jag vet inte. Bra för någon som inte lagt ner själ och hjärta i att plugga till den kanske, men jag tror inte riktigt det räcker för att få ett godkänt. Dock har vi inga mer tentor denna terminen tror jag, så jag kanske gör rätt i att sprida ut dem. Så att jag inte tappar takten.. typ?

8 januari - hey crackhead, how can you not see the colours?

Sitter och snorar sexigt i min säng. Jag är förskyld, fast bara i näsan än så länge och jag hoppas att det stannar där. För nu ska ju jag bli fitt och snygg. Är det tänkt iaf.
Klockan 14 är det tenta i strategisk kommunikation. Jag kommer nog inte att klara den, men jag gör den ändå och ser vad som händer. Satt lite igår med pappren, men det surrar bara i skallen på mig. Vet inte riktigt om det gav så mycket. Avslutade kvällen med de två sista episoderna av första säsongen av Glee. GUD VA BRA DET ÄR. Jag älskar Mr Schuester. Geezus!

Nu ska jag göra mig i ordning och försöka att inte se helt sönderknarkad ut, jag rockar inte riktigt den looken. Kvart över ska jag träffa Riddarn vid provsalarna eftersom att vi har lyckats att inte anmäla oss till tentan och måste flirta lite med tenta-tanterna. Det löser sig nog. Ching!

NYÅR, OCH EN VECKA I LONDON MED FRIDA

Den 28 dec körde pappa ner mig helt jävla galet tidigt till Landvetter, och klockan 7.15 gick mitt plan mot London. Jag var hygglig och köpte med mig tre påsar OLWs sourcream&onion chips till Frida eftersom jag visste att det är något hon har längtat ihjäl sig efter. Thats just how nice I am.

Hela resan var en pest! Jag hade feber och vill bara sova, men det var helt omöjligt. Nu är det inte en lång tripp till London med flyg, det tar väl 1 timme och 40 min eller något, men tiden blir ganska lång när man halvligger i en stenhård flygstol och fryser och svettas på samma gång!
Men även den helvetesresan tog slut och jag kom av planet, såg snyggfebrig ut i passkontrollen och hämtade min väska. Fattade noll av hur man skaffade sig ett Oystercard (tunnelbanekort) så jag stoppade upp hela kön hehe. Blev tillslut iväg skickad till en kö dit okunniga kunde ställa sig om de ville ha hjälp, men den hade jag missat i folkvimlet.
Kom på tunnelbanan och åkte in till Holborn, bytte, åkte till Bank och bytte där till rätt linje till Old Street. Det är på Old Street Frida bor så jag satte mig på en pub och väntade på henne efetrsom hon inte ahde hunnit komma iväg ifrån sin pojkvän än när jag ringde henne utanför stationen.
Älskar faktumet att jag nästan ses som en förrädare när jag beställer en kaffe när jag jag kommer in på puben, gubbarna runt om mig sitter med sina öl och blänger mysko på mig. Men jag tyckte kanske inte att 11 (!) på morgonen var en bra tid för öl. Tydligen är det en helt förträfflig tid att dricka öl!
Frida kom tillslut och hämtade mig och mina väskor och så gick vi till hennes lägenhet.. eller hennes rum på max 8 kvm. Jag tycker iofs att huset, rummet var ganska fint (minus all heltäckningsmatta, jag hatar heltäckningsmattor!) och köket och toan var fräscha. Men sen det var inte 6000 kr i månaden-fint, det kan jag väl itne påstå. Men i London funkar det så att är du så dum att du vill betala så säger inte jag emot. I Sverige har vi någon sorts lag för hur mycket sånt får kosta, men det har de alltså itne i England. Stupid bastards.
Den kvällen skulle Frida jobba från 18-12 så vi stack ut på promenad och sen satte vi oss och åt brasilianskt innan jag tog nycklarna och stack hem. Det var ganska tur att jag fick en lugn kväll, för min feber hade inte blivit bättre. Så jag sov och plugga omvartannat (mest sov hehe). Men dagen efter mådde jag mycket bättre och febern var som bortblåst!

Jag tänker inte gå in på alla dagar i detalj, för det är tråkig läsning och jag kommer tröttna någonstans i mitten och dra de sista dagarna på två meningar. Det vet jag av erfarenhet!
Men veckan var iaf så himla underbar och det var helt sjukt nice att träffa Frida igen!
På torsdagen shoppade vi HELA dagen på området kring Oxford Circus och satte sprätt på julklappspengarna tillsammans med en deel andra. det var galet mycket folk på gatorna och i butikerna. Vilket var delvis bra, för när man hittade något fint som man ville prova så tröttnade man så fort man såg kön till omklädningsrummen och stack därifrån. Och så hade man tjänat dem pengarna!

På fredagen var det nyårsafton! Och den startade med några timmars shopping i Shoreditch, mat hemma i Fridas kök och sen stack vi till hennes pojkvän Louis där vi skulle fixa oss i ordning. Medan jag skannade Lou för att se om han kunde godkännas så bjöds vi på drinkar och musik.
Louis hade förklarat hans kväll som att han skulle sitta på puben med sina polare, och det tyckte jag och Frida lät stört lamt. Men han hade fixat biljetter för oss så vi tänkte att vi ändå kunde börja vår kväll så och senare fortsätta till något mer festligt. Men när vi väl kom till puben å visade det sig vara mycket större än vi hade räknat med. Det var mer änpub/lounge/club, det enda som itne fanns var ett ordentligt dansgolv. Men det löste sig ju ändå! Vi hade verkligen JÄTTEROLIGT och hela kvällen var lyckad! Drnkarna flödade och människorna var galet trevliga.

Vi stack hem till Louis på morgonen runt 4 så vi sov där. Jag sover nästan alltid bara 7 timmar, så jag vaknade först och var vaken ensam ganska länge efetrsom de andra typ sov till 15. Men det gjorde itne så mycket, jag hade hunden George och tvn att roa mig med så jag trivdes ganska bra. På det sättet hann det mesta av bakruset försvinna innan de andra två kom instönandes och förde väsen.
Senare på kvällen tog jag Frida och Louis en jättelång promenad ända från Oxford Circus till slottet och London Eye. Det var skitmysigt och vi gick bara och snackade en massa drit om allt och inget. När vi kom bortanför det stora parisehjulet satte vi oss och åt flott på restaurang. Jag och Louis beställde "the biggest fucking steak you have" och Frida beställde lite stark kaninmat (veggiebrud som inte tål mjölk, underbar kombo).

På söndagen jobbade Frida från typ 10-18 så jag spenderade halva den Fridafree tiden till att slappa och mysa i sängen och resten av halvan till att plugga på puben över gatan. Fast denna gången beställde jag faktiskt in öl och pommes, så jag fick inga märkliga blickar denna gång.
När jag kom hem igen lagade jag mat till Frida när hon kom hem och vid 21 kom Fridas kompis Tammy, som hon hade jobbat tillsammans med på Cyberdog innan båda slutade, till Old Street och så söp vi till lite i köket innan det bar av till en gayclub till Tottenham Court Road. Haha det var en upplevelse må jag säga! Skönt att inte bli upptaffsad av nollor dock! Vi hade jätteroligt, och vi dansade verkligen hela natten! Vid 5 kom vi hem och delade på platsen i Fridas 90cm breda säng.

Hela måndagen spenderades med Tammy och vi promenerade runt i Shoreditch, kom vilse, försökte komma tillbaka mot Old Street, kom vilse och tillslut insåg vi att vi hade gått i en stor jävla cirkel och kom tillbaka där vi började. Då stack vi över till en restaurang/pub där vi käkade och mös i några timmar innan Tammy stack hem.

På tisdagsmorgonen hade Frida blivit beordrad att jobba i Convent Garden trots att hon hade fått ledigt. Och mitt plan gick inte förrän vid 19 så det var lite hit och dit om hur vi skulle göra med nycklarna och skit. Men tilslut blev det så att jag gick med Frida till jobbet för att se vart det låg, och sen gick jag runt i Convent Garden och shoppade lite för mig själv. Köpte en kaffe, satte mig och skrev ut mitt boardingcard lite snabbt på ett internetcafé, stack hem, hämtade väskorna, stack tillbaka till Fridas jobb och åt massa mexikanskt till till jag typ svimmade, sa hejdå till gullet och satte mig på tunnelbanan mot Heathrow.
Fan va sorgligt och jobbigt det är att säga hejdå till folk man verkligen trivs att umgås med, det är verkligen det värsta någonsin!

Jag kom oskadd till Ladvetter där fina pappa stod och väntade på mig och tillsammans åkte vi hemåt i mörkret. Jag älskar min pappa också. Dock älskar jag inte snöoväder som alltid timar mina resor till och från Kalmar. Tanken var att jag sklle stanna i Uddevalla över onsdagen och åka till Kalmar på torsdagen, men då bestämde sig vädret för att göra revolt och hotade med kraftig snöskit på torsdagen. Så jag stack redan på onsdagsmorgonen.

Och nu är jag här! Å de å då va, som Kalmarbon sa!

JULEN 2010

Hur har min jul vart undrar ni? Kanon svarar jag!
Som många vet så gillar ju inte jag riktigt julen. Eller gillar och gillar, jag förstår inte det stora med det. Och jag förstår inte den här hetsen om att det ska vara snö och kallt och "mysigt" för att det ska kännas juligt. Dock tycker jag att julen är fin på det sättet att det bringar glädje och att folk blir lyckliga och mysiga under julen och att man visar varandra kärlek. Men samtidigt tycker jag inte att man ska behöva en högtid för att visa det, men det är väl alltid något.

Och ja, jag tycker också att julpynt är fint. I okej mängder. Och bara i en liten kort stund, sen tröttnar jag på blinkade ljus och starka lampor som bildar paket, snöflingor, droppande vatten eller gud vet vad för annat.
Själv anstränger jag mig otroligt lite för att skapa någon särskild "stämning" hemma över julen. I mitt studentrum har jag noll som påminner om julen. Eller jag har en såndär ljusstake, men det använde jag inte och den ligger intryckt någonstans och jag har inte orkat leta efter den. Jag har ändå inte vart här över julen så.
Jag gillar bara julpynt när jag pappa och Simon pyntar tillsammans hemma. Fast vi har alldeles för mycket tomtar för att det ska vara nyttigt. Det är inte jul om inte våra 30 tomtar av olika shape bildar en fint tomtesamhälle på vår gamla träskänk där både kyrka och julgris ingår. Så klart.
Vi har också tomtar som hänger i gungor från dörrkarmarna, ett tomtetåg i tre delar, en dansande och sjungande tomte, tomtedunkar och underlägg, två likadana tomtar på slädar som ska stå i hallen, en liten nisse som sitter vid granen, typ 15 småtomtar som hänger i granen, en stor jultomte som står ovanpå spisfläkten.... Helvete va tomtar vi har!
Och vi har inget tjafs om att granen ska upp första december eller annat trams. Den åker upp dagen innan aftonen och sen packas den inte ner förrän trettondagen bara för att ingen orkar ta tag i det. And thats it.

Julaftonen firade vi hemma bara vi fyra i familjen. Enkelt och städat. Vi kollade Kalle, åt mat, öppnade klappar, åt mer mat och sen tv ch mys. Jag fick de tre böcker jag hade önskat mig (90talet.se, Här ligger jag och blöder och 2666) plus lite annat smått och gott som tex pengar och presentkort. Jag har ingen fantasi numer och jag har som princip att jag aldrig önskar mig kläder för det slutar aldrig bra.
Frågan är när jag ska få tid att faktiskt läsa böckerna. För så fort jag tar upp något annat bokliknande som inte är min studielitteratur så tänker jag "men ditt iddi, hur stor nytta gör du?". Men jag gillar verkligen att läsa, och jag har alltid läst mycket. Jag har bara tappat lite stinget de senaste åren tyvärr. Och jag köper ofta böcker på reor, önskar mig de i present eller köper på mig de när jag är utomlands men det blir aldrig något av de!
När jag flyttade ner till Kalmar tänkte jag att nu ska jag bara ta ner de böcker som jag inte har läst plus de böcker som jag läser om någon gång ibland. Och jag har fotfarande bara läst två av dem. Jag köper ofta böcker på reor, önskar mig de i present eller köper på mig de när jag är utomlands men det blir aldrig något av de!

På juldagen åt jag kolossala mängder lutfisk tills jag nästan dog, sen stack jag in till nynorska Sanna som var på hembesök för förkrök och übermys med henne, Jessica, Maria och Salo innan vi stack ner till Harrys där vi skulle träffa bland annat Louise och Josse.
Utanför Harrys fick man stå i -21 i 45 min innan jag kom in plus 20 för att få garderob. Men sen blev det kalas och jag träffade massa folk som jag knappt har träffat sen studenten. Nej det var itne en av historiens bästa utgångar, men det var så jävla trevligt med alla människor så det blev bra. Allsång och fyllekäk på det plus tårar och brustna hjärtan när vi sa hejdå till Jessica som åkte till Hemavan dagen efter. Sov hos Sanna, fikade med Andreas och Christian dagen efter och sen stack jag hem till Bokenäs igen.

Jag hade en bra jul och jag hann träffa många av de människor som jag saknar innan vi alla spred ut oss på olika håll igen. Förutom de som står ovan så hann jag också att träffa både Daniel, Jessica W, Perra och André. Plus naprapaten och doktorn typ två ggr var.

Förlåt för det lama slutet, men jag insåg att jag blev trött på att skriva och att min jul egentligen handlade om att träffa alla jag verkligen saknar mer än att få presenter och "fira" jul. Att få dela kärlek med de som man har svårt att dela med på avstånd.
Nyår i London skriver jag i ett annat inlägg senare.