20 december - I gonna be a star, with or without a guitarr

I fredags stack jag hem till Uddevalla igen. Det var egentligen inte längesen jag stack härifrån, men ändå tycker ag det är helt underbart att vara här.
Jag vågar nog sticka ut hakan och påstå att lycka är att sitta och käka frukost med pappa och avsluta varandras rörelser. När den ena sträcker ut armen efter något så plockar den andra upp exakt vad den första sträcker sig efter utan att titta upp från tidningen.
Något jag dock inte har saknat är att sitta i passagerarsätet när pappa kör. Det är ren skräck ibland. Han kollar åt ena hållet och svängen åt andra, kör om folk när det knappt är någon omkörningsfil kvar, svär åt andra idioter i trafiken. Nemen, precis som jag gör.. tyvärr! Jag närmast står i sätet och håller mig i allt jag kommer åt och försöker fantom-bromsa i mattan när han touchar dikeskanten. Och till svar får jag "va fan skriker du om, sitt still".

Anyhow, vi hade egentligen vår sista föreläsning idag, men det var nog tur att jag stack redan i fredags. Huvudledningen till Kalmars vatten brast i lördags och det hemska snöovädret började mena allvar på riktigt. Det känns ju som två grejer man kan klara sig utan. Så jag stack utan strid, och kom hem oskadd.
Dock gled jag ut i mötande vägbana när jag skulle svänga på påfarten till E6an vid Halmstad! Jag stod på bromsen och fick ändå inte stopp på åbäket som ställde sig med hela fronten ute på andra vägbanan. Som TUR var de två mötande bilarna snabb och svängde över i andra filen. Det ser jag lite som en tidig julklapp!

Pratade nyss med Frida och det verkar som att den fancy nyårsfesten är inställd. Det är ju lite tråkigt, men samtidigt slipper jag springa runt i fler affärer efter den perfekta röda klänningen. Festen hade rött som dresscode, och tydligen är det nationell brist på röda klänningar i Sverige. Jag passar inte heller i rött så det var inte mig så mycket emot. Jag blev också lite fundersam när det tydligen skulle infinna sig viktigt folk, som supermodeller, på den fancy festen, och jag tror inte att jag vet hur man sköter sig på en sån fest. Jag menar visst jag kan mingla och vara supertrevlig, men hur hanterar det faktum att de antagligen skulle beställa in ett glas med luft medan jag undrar om man får dricka direkt ur öltappen?
Det är lite trist men jag hade ju ingen plan från början så jag är inte så orolig. Det händer alltid något när jag och Frida är igång, så det gör det väl den här gången också
Och jag hoppas för mitt liv att jag kommer iväg också! Känns sådär efter att ha sett hemska bilder från både Landvetter och Heathrow som båda har vart helt i kaos!

Idag har jag vart hos frisören och fått peruken klippt och färgad. Jag älskar att vara hos frissan, för jag känner mig så fin när jag går därifrån och för att jag gillar att bli ompysslad av någon som kan. När jag går därifrån har sånt äkta reklamschvuung på håret och det bouncear längs axlarna precis som i när huvudpersonen i en romantisk film ser sin drömtjej gå längs gatan i en såndär slowmotionscen. Och jag vill bara skrika "Because Im worth it!"

13 december - jag kan skrida åt alla håll, åt alla sträck i världen

Idag kan jag bara klaga. Det finns inget annat. Allt är fel. Tentan gick åt helvete trots att alla som har fåt underkänt har skrivit samma sak som de som fick godkänt fast med andra ord. Jag får inga som helst svar från min lärare i förra kursen om hur jag ska göra min restuppgift som jag missade pga att jag var insnöad i Uddevalla. Men min dag blev 2000 gånger bättre av att titta på Dispicable Me. Jag har ont i magen och tårar i ögonen! Haj haj

10 december - throwing beams of bright lights

Jag hatar när man sitter i fotbad och blir kissenödig. Måste vara sämsta någonsin.
Eller att man vaknar hyfsat bakfull och är redig och ska försöka ta sig till skolan, men får reda på i dörren ut att föreläsaren är sjuk! Den är inte heller särskilt snäll!
Men men, nu har jag använt tiden till att fixa mina fossingar. Jag satte mig vid datorn med hinken full med varmvatten och såpa, satt ner fötterna och kände "näe, nu blev jag kissig". Men jag är en hårding, så jag höll mig i en kvart tills jag var klar och sen halkade jag ut i badrummet.

Igår var en bra och lagom slö dag. Sådär att man har inte suttit still hela dagen, men ändå inte haft så mycket att göra att det blir ett uns stressigt.
Klockan 9 tog jag stygnen ur foten och fick reda på att allt hade läkt skitfint och att jag kan gå helt normalt nu. Jag har vart lite väl överförsiktig, för jag har inte velat slita i knutarna, men nu är det alltså lugnt.
Jag kände en såndär hallelujakänsla när sköterskan sa bra grejer om foten. Det var nästan så jag funderade på att hoppa upp från britsen och skrika "I can walk!" och så skulle hon följa efter med ett förvånat "she can walk!" och sen skulle allt förvandlas till en musikal. Men jag tog inte steget, så det hände inte. Trist ändå.
Efter vårdcentralen handlade jag lite. Det är svårt att handla för en och en halv vecka, men jag täntke såhär: jag käkar ur mitt frysfack som duktiga jag har laddat till tusen och så köper jag bara typ juice, frukt och mjölk till morgongröten. And that I did.
Spenderade jag några timmar hemma och gjorde inget vettigt. Eller jag tycker ju att kolla serier och skratta högt så tårarna rinner är vettigt, men jag tror att termen "vettigt" har andra betydelser när man går på universitet och har ett omprov att plugga till och bakläxa att göra. Men till mitt försvar så har jag inte hämtat mitt prov än (vilket egentligen är helt mitt eget fel och min egen förlust), så jag vet inte vad jag har gjort fel på. Och jag har inte fått reda på vad min bakläxa är än.

Vid 17tiden mötte jag Rolf som stod och huttrade vid stora julgranen på Larmtorget.
Kalmar kan det här med julbelysning! Det är verkligen jättejättefint, och det är så mycket olika grejer runt hela centrum! Jag gillar ju inte riktigt julen, men jag gillar den mysiga stämningen, och att folk är glada för att det är mysigt. Och ljusen i stan hjälper verkligen till!
However, jag mötte upp bruden och vi stack och käkade megabuffé på Zorbas. De har en såndär buffé som innehåller ALLT, och jag drabbas ju så lätt av det typiska buffésyndromet så att jag ska ha lite av allt på samma tallrik. När jag hade ätit upp insåg jag att jag hade ätit klyftpotatis med ris, currykyckling med gyros och tsatsiki med rödvinssky.
Det var skitmysigt att bara sitta och slappa och så skönt att få koppla bort plugg-Jenny eller fest-Jenny och become tjat-och-käk-Jenny som bara mumsar i sig och skrattar med mat i munnen. Tur att Rolf beter sig likadant.
Vi splittrades vid korsningen för att göra oss i ordning till Söderport där KAST skulle spela ikväll. Fast jag råkade bli ganska väldigt full. Jag satt ju och mös inne i rummet med Hannah, som säger "mje jag ångra mig, hänger nog inte med" när vi är på väg ut genom dörrn. Så jag fick traska bort själv och inse att ingen annan va pack förutom moi. Men vad gör det om 100 år, och jag kände att det va otroligt skönt att spräcka den vita bubblan jag har levt i nu i nästan tre veckor.
Rolf och KAST va skitduktiga och jag känner än en gång hur min avsaknad av sångröst tynger mig.

I morse då, kämpade jag och mitt tunga huvud oss upp efter x antal snoozningar. Jag gjorde mig i ordning, åt frulle och skulle bara checka fb lite snabbt och ser hur klassen klagar över vår tydligen sjuka föreläsare. Crap.
Och idag kan jag ju faktiskt göra något vettigt, för jag köpte böckerna för nästa kurs av Rolf över middagen igår. Får se hur det blir med det.
Men ikväll är det Idolfinal, och det är en bra grej!!

Titeln på inlägget kommer från en Owl City-låt, de var saknade så nu har jag nästan sträcklyssnat på de i två dagar. De har gjort en söt jullåt som heter "Peppermint winter" i år också! HEJA!

8 decemder - for a smile they can share the night

Sitter i sängen och blandar Glee med Community, skattar och smågrinar omvartannat typ. Eller inte grinar, emn när det kittlar sådär i näsan och tårarna känns i ögonen. Men det är ju så fint ibland! Fattar inte att jag har halvmissat Glee. Jag har ju vetat om det och hört att det är bra, och jag tillochmed sett första avsnittet och älskat det innan, jag har bara.. inte vart i mood antar jag.

Jag kom faktiskt helskinnad ner till Kalmar igår, men det va med nöd och näppe ibland! Det var helt galet moddigt mitt i Småland, och en bil körde om mig och täckte hela rutan med slasket för mig samtidigt som han slängde sig in framför mig och störtbromsa för att inte köra in i häcken på bilen framför. Jag såg ingenting förutom ett par blurriga bromsljus genom rutan. Då satt naglarna långt inne i ratten! Jävla iddi!
Vad som va lite roligare var att jag ringde in till P3 och fick prata! De efterlyste historier om märkliga händelser på arbetsplatsen och jag hade en jag tyckte dög. Och det gjorde den tydligen eftersom jag fick både tjejen som tog emot samtalen dog av skratt och förfäran och jag fick berätta händelsen live i radion.
I somras när jag var nere på bartenderkursen i Napa så hade jag praktik på en bar i två veckor. Och en kväll när jag kom till jobbet så tyckte min chef att det var dax för lite indiankväll! Så han tog rullen med kassakvitton som han ritade lite sicksackmönster på och knöt runt huvudet på alla bartendrar och så stoppade han ner några färgglada sugrör i håret på oss. Så såg vi ut som indianer, och vi skulle ju då självklart spela med.
När folk hade börjat strömma in och jag hade kommit in i tempot så ser jag hur min chef häller, vad jag tror är, vatten på golvet bakom baren. Och jag tänkte inte så mycket på det, utan jag tänkte väl snabbt att han skulle skölja av golvet för att det blir alltid så klibbigt när man slipper juicer och annat. Men helt plötsligt tänder han eld på vätskan som visar sig vara 96, alltså 96% sprit. Och hela det lilla trånga utrymmet bakom baren (man kan inte passera två på bredd) står i lågor och det finns ingenstans att stå. Så alla stirrar bort mot chefen och undrar va fan han håller på med, men där i andra sidan av baren står han och skriker "dansa dansa, får jag se lite elddans?!". Så jag, Silvio, JJ och Adriana börjar i panik dansa runt den här elden, för va fan ska vi göra? Och vi måste hålla god min också för vi kan ju itne se helt skräckslagna ut!
Det va en upplevelse och en jävligt märklig händelse på jobbet måste jag påstå!

Som sagt nu är jag alltså i Kalmar igen, och jag var på min första föreläsning på typ två veckor idag. Eller föreläsning, det va mer en genomgång om copyright och upphovsrättslagen.
Det var väl sådär halvgivande, mest för att vi bara hade en timme på oss och för att det var så mycket att ta in på en gång. Men fy fan va härligt det känns att vara tillbaka. Jag stod bara tyst och lyssnade på korkade idéer och märkliga samtal och bara kände att "fan va knäppa ni är och fy vad jag trivs med er!".
Efter lektionen stack vi ner till Söderport och steg in på vernissage. Johan W i vår klass deltog och utställningen handlade om John Lennon. Helt fantastiskt fina bilder!
Efter det var det tänkt att vi skulle dricka öl och käka tacobuffé, men det hade tydligen lagts ner och när Richie sa att det hade stått på hemsidan fick han svaret "jaha, finns den kvar!". Så det blev ingen tacokväll. Det blev MAX och öl på systemet som vi drack upp hos Riddarn. Eller de andra drack, jag ska ta stygnen hos läkarn imn klockan 9. Tänkte att de kanske vill ha mig lite städad. 

Och här sitter jag och är avis på Josse som sticker till London imn. Hälsa Harry Potter om han rusar förbi!

6 decmber - jag må vara sjuk, men bra idéer har jag

Jag vet inte om man får skriva en sån rubrik som detta inlägget har, med tanke på alla hemskheter som händer i alla fattiga delar av världen. Men ibland tycker jag att det är okej att klaga. Eller? Joo, det måste det vara.

På plussidan:
Ny dator, eftersom den förra sa godnatt&hejdå. Denna är en fullsize, och inte en mini-pc som jag hade tidigare för två dagar sen.
Jag har också köpt nya brallor och ett helt nytt kit med ansiktsgör. Alla hygiengrejer lyckas ju alltid ta slut samtidigt så det blir sådär onödigt dyrt på en gång. 
Jag får också på mig en sko nu, dock Simons 41or, men vad gör det!!! Så jag snor med mig ett par sommarsneakers till Calletown, så får jag se lite pråmfot ut ett tag. Pråmfot med skatearstyle är väl alltid inne? Jag tar iaf hellre det än den blå sjukhustossan jag har vart tvungen att dras med.. den har inte vart rolig vill jag lova. Det känns som att alla tänker "har hon blivit utsläppt för tidigt?" när de ser mig. Jag har gripit tag i pappa så fort jag har tvingats att visa mig ute, för jag känner mig så dum att jag inte vågar stå för mig själv!
På minussidan:
Min extrema hosta som låter som när man kastar sten på ett plåttak visade sig vara mykoplasma, som typ är början på lunginflammation. Eller nått. Jag fick det efter P&L förra året så jag kände igen symptomen. Fast den gången gick jag runt med det i 3 månader innan Daniels mamma berättade att min hosta höll henne vaken om nätterna. Så illa låter den, helkul!

Imn bär det hemåt till Kalmar igen. Bara sådär mer än en vecka sent. Men nu är allt packat, så det är bara till att gräva fram bilen ur snön imn morgon och sen bär det iväg. Eller jag ska ajdö-fika på Torp med Louise innan. Blir det en sub på nyöppnade Subway kanske, är det en sån dag imn?

Måste avsulta allt med att klaga röven av mig på Uddevalla kommun.
Enligt mig kan den nya inomhusarenan Rimnershallen vara den dummaste skiten jag har hört om. Vrf bygga ett jättekomplex endast för en inomhusarena, när stan behöver både en ny ishall och simhall? Vrf gör man inte bara som de gjorde för flera år sen i Lysekil och bygger ihop ishall, simhall, bowlinghall, gympasalar?
Nej men det är ju en så jävla mycket bättre idé att göra tre separata byggnader som kostar lika många hundratusen var, istället för att lägga en sammanlagd summa på ett stort projekt? Och då hade man kanske också kunnat bygga till en del där man kan ha lokaler som föreningar kan hyra, för det är också ett stor fråga i stan. Istället för att bygga ett stort "kulturhus" bredvid muséet.
Folkets Hus och hela den planen bakom med barackerna som nu är dagis eller något annat trams har ändå en rivningsstämpel på sig sen länge eftersom det är mögel i vissa delar och allt är dåligt isolerat. Vrf inte riva hela det området och bygga upp en allaktivitetshus där? Planen ligger centralt och det är lätt att hitta.
Jag säger inte att jag hade kunnat göra ett bättre jobb (eller jo det gör jag), men jag tycker att man kanske borde fundera på olika lösningar och tänka till lite innan man sätter sprätt på en otrolig summa pengar på en massa dumma projekt, istället för att vara efterklok.

THAT'S ALL FOLKS

2 december - bedörrande

Har sparkat igång min stationära dator här hemma nu. Och till min extrema lycka fanns The Sims 3-skivan i, fast paketet ligger i Kalmar. LÖVE IT! Gör inte mycket annat nu. Och jag funderar skaprt på om inte jag borde ta över världen bara för att jag är så ruskigt duktig på Sims. !

Julkalendern.. Jag tycker om den! Tror starkt på den! Och jag har ju faktiskt en kalender att öppna varje dag. Pappa har inte riktigt hängt med i utvecklingen.. Jag får fortfarande oboy på morgonen också, trots att det har vart känt att jag är laktoskänslig sen typ 1½ tillbaka. Älskar honom!
Det klagades i Aftonbladet eller Expressen att årets julkalender var mellanmjölk och att man hade sett det tidigare. Sunes jul, Greveholm typ. Men vem är jag att klaga?? Jag tycker att ska jag ändå anstränga mig och se något som först och främst är framställt för barn, så ska väl jag ocksåfå känna mig som ett barn? Och då är det inte mer än rätt att de är som de julkalendrarna som va när jag va liten. Smart drag av SVT, det är ju vi som är över tio som kollar!
Dock har jag inte lyssnat på radiokalendern. Skräll kanske, med atnke på att jag alltid lyssnar på radio (har P3 på högsta volym när jag spelar Sims tex..). Men jag återkommer med betyg!
Ett jävla plus för brädspelet på baksidan kalendern dock!!!

Jag saknar er Kalmar! Verkligen! Jag tror nu förtillfället att jag kommer söndag eller måndag. Eller jag måste komma till måndag. Får lösa det.
Ska upp med tuppen imn och baka scones och se kalender. Pappa påstår att kalendern kan vara det bästa som har hänt mig, för att den får mig frivilligt upp ur sängen innan 9. Trams?