30 september - you look better when you smile

Usch, jag vet ju att jag mår bättre av att gå till gymmet och träna eller simma av mig tentastressen som börjar smyga sig på. Jag känner den i mina axlar och jag orkar inte ju biggest headache ever nu innan lördag. Jag har faktiskt inte tid med det!
Men sen hostar jag och snuvar jag värre sen jag på gymmet i måndags, that not a good thing vill jag lova. Och känner jag mig själv så är väl jag om någon experten på att strunta i min kropps signaler och sen sitta råförkyld i resten av hösten. Faaan jag hatar sånna här grejer!

Vad tror ni att jag gjorde igår? Jo förstår ni jag pluggade! Med LOlle, Henka, Marmontus, DÅström och Gartten. Det blev även galen thaibuffé.. eller om det va kinesiskt.. jag vet inte det va så mycket tjafs och jag vet inte riktigt vart jag hamnade. Och det va göööörgött.
Jag sticker till bibblis snart, bye

28 september - am I brain dead yet?

Vad har jag inte pluggat in idag? Och hur mycket av det har fastnat? Hur mycket har jag och Henke inte vridit och vänt på alla frågor från de gamla tentorna? Hur ofta har vi inte ändrat perspektiv och försökt se det från ett annat håll?
Har någon räkningen på hur ofta vi har sagt "men sen så måste man ju tänka på..", "men om man tänker såhär istället..", "är det inte det som liknar det som heter det men upptäcktes av en annan forskare som tyckte såhär och egentligen menade såhär men som utgick från den här tanken..".
Hur många gånger har vi förklarat det på ett sätt, ansett att det är helt korrekt och gått till nästa bord eller grupprum och förklarat och insett att vi har helt jävla fucking fel? Och hur många gånger har vi missat ord som "uteslutade", "aldrig", "alltid", "saknar betydelse", och andra sånna där skitord som förändrar hela meningen?

Jag tror stenhårt på min och Friemers version av hela MKVpacket - det va egentligen en enda jävel som kom på allt, han va bara så pårökt att han insåg inte att han hade kommit på TYP samma sak tio år tidigare. Och eftersom det inte har kommit fram några nya teorier efter att Bob Marley dog, så är det ju ganska solklart att det är han.

Tack Rolf för all hjälp!! Den flickan är en pärla och ett gott sällskap en blåsig och ruggig kväll! Du också Eric.. :)

27 september - jobba lite, tjäna mycket

I fredags va det en så jävla go dag! Om man bortser surprutten som skulle klaga överdrivet mycket på bestiktningen i morse!
Vaktmästaren, eller va han nu vill kalla sig, kommer till lägenheten vid 13 som planerat. Och innan då hade jag vart där och städat och flyttat ut alla mina sista grejer. Allt va görfint! Men då ska fjanten komma och klaga livet ur sig på lite damm som låg på en kontaktuttag och att jag inte hade tvättat rutan och verkligen förklara nedlåtande att jag har misslyckats med det enda man faktiskt kan misslyckas med. GUUD, vem blev grovt mobbad i skolan och vill få ut sin undergrävda ilska på alla runt sig? Jag menar, han är överste besiktigare i Kalmars skabbigaste område, hur cool kan du bli? Chilla 5 kilo, som L.Olle hade sagt!

Förutom min lilla bitterfitte-session jag fick efter att Herr Klago hade gått hem, så har dagen vart suverän! Lugn och stillsam men ändå super!
Jag hivade upp lite av det jag hade kvar i bilen i lägenheten, värmde mig lite ärtsoppa och stack till bibblan och satt och försökte reda ut lite begrepp med L.Olle, Henke och Deguard.
Plötsligt kom Marmonten och då skulle hela gänget helt plötsligt till IKEA! Så huxflux sitter man och knör i mittensätet i Henkes bil med en gallskrikandes Linda i framsätet och en chaufför som försöker förklara sin kärlek till Winnerbäck genom att sjunga.

Degartten och Olle följde med hem till mig och kolla Idol och möla i oss chips och dipp. När min och Lindas holidaydipp gick jag motvilligt över till Erics dilldipp.. jag gillar egentligen inte dipp. Men det heter ju dipp, och de tva fredag. What to do lixx?
När Linda hade gått hem hamnade jag och Eric på någon slags förfest i mitt gemensamma kök med lite skumt folk. Vissa väldigt trevliga, vissa inte alls lika nice. Men mest nice va ju lätt killen som skulle kunna VM i låt-mimning! Hahah, fsnns det en glamrocks-låt han inte kunde gör juckmoves till?? Svaret är nej, och hans något extrema steg fick vi uppleva på otryggt avstånd..
Vi tröttnade på allt juck och gick in till mig och kollade genom alla gamla Idolklipp vi kunde tänkas komma ihåg. Diskuterade sånna där vitkiga saker i livet, som hur en anka egentligen ser ut med mera osv.
Eric gick hem och woops se där, KlaraFuckingGunngarsson fick mig att se på Ingen bor i skogen tills jag insåg att klockan va 2 och jag grät pga att jag va både övertrött och att klippen va helt sagolikt klockrena. Klara känner mig, hon vet vad jag behöver sent en fredagsnatt ;)

Lördagen bjöd på sovmorgon, slit på gymmet och fest. Vad annars?
Festen började hos Sara vid 20, där DÅstörm tvunget skulle dricka ur det största kärlet huset kunde bjuda på (en Höganäs-vas som tydligen avr dyr och gjorde Sara mer och mer orolig ju fullare herrn blev) och Henke tvunget skulle kissa hela jävla tiden, och kvällen slutade vid halv 5 hos Rikard där jag, Ritchie och hans vän Dennis satt och glodde Centralskolanklipp och skrattgrät tills det knep i magen. Eller kvällen slutade väl egentligen när jag hade gått den otroligt korta vägen hem och däckat lite i sängen.. typ.

Söndagen.. ja, det va Gossip Girl för fullare muggar, från 11 på morgonen till halv 20 då jag gjorde ett smärre break för att se I rymden finns inga känslor på Sveriges äldsta biograf. Fantastisk film! Och den blev ju inte sämre av killen med mongoskrattet som skrattade för sig själv när han klippte häcken i parken!

Idag, måndag va det tidig föreläsning, sen möte med MusikDirekt-gänget här i Kalmar Län där jag kommer hjälpa till med som Katarina behöver hjälp med, men jag kommer först och främst stå för pressmeddelanden, infon på hemsidan och agera medarrangör på de olika spelställena. Precis som jag ville ha det!!
Efter mötet stack jag till bibblan, pluggade lite med Henke, Olle, Eric, Sanna, Johan, Emmy, Christoffer, och en sen Vivica. Glömde kvar mobilen, stack hem, pluggade lite till, kollade ett avsnitt GG, tränade av mig av stress och jobbiga strömningar i kroppen på gymmet, kom hem, stack ut på adventure i blåsten, gjorde min efterlängtade äggmacka och nu är jag här. Och nu blir det GG och sova. Tidigt föreläsning imn med - den SISTA INNAN TENTAN PÅ LÖRDAG. Gosh!

23 september - timell, hör du mig?

Nu ligger jag i MIN EGNA säng i den nya lägenheten och äter muffins. Mm!

Idag har jag vart galet produktiv! Sprungit fram och tillbaka, upp och ner med påsar och lådor precis som igår. Men idag har jag faktiskt hunnit att ta in själva flytten och inse att det faktiskt händer. Inga fler fotbollsmatcher i Champions League-anda utanför fönstret mitt i natten, och inga fler gluttare som kikar in på en när man byter om! Äntligen kan jag bara få strosa runt i lägenheten utan att bry mig om att någon kanske glor på mig genom rutan.
Jag har också kutat runt och försökt att få ordning på alla prytlar och ting. Jag har fått hyfsad finess på garderoben faktiskt, därinne får kläder, skor, lite tallrikar/glas/bestick och kanske lite skafferivaror mm plats i brist på space i skafferihyllan i det delade köket.
Jag har en hylla i kylen, en i frysen och en i skafferiet. Ganska nice, och det är ett fint kök! Ska bara våga mig ut där imn.. Det känns lite läskigt eftersom jag aldrig har bott på det här viset förr. Hemma i Ua hade jag ju en helt egen lägenhet, och den "gamla här i Kalmar delade jag ju bara med Ida.. Men fan, vad finns det egentligen här i världen jag inte klarar? Tss!

På tal om att klara av saker, så ringde jag pappa förut och hörde hur man skruvade upp hyllor på väggen, om det bara va att leta upp en regel och köra eller om det va något annat man skulle tänka på. Det va bara att köra sa pappa, men han sa att det kunde vara lite krångligt att göra det själv, kunde bli rent farligt om jag slant med skruvdragarn eller något. "Ring en vän som kan hjälpa dig".
Och det är så jävla märkligt att så fort jag hör "fixa hjälp", "svårt att göra själv", så är det som att någon slår på en strömbrytare som styr tjurskalligheten i kroppen på mig. "Kan själv" dyker upp framför ögonen på mig.
Så jag igång och skulle ha upp de här jävla hyllorna utan hjälp av någon, och efter många om och men så fick jag upp de! Visst, det hade säkert gått 20 min fortare om man vart två, men det löste sig ju fint ändå!
När pappa ringde lite senare på kvällen så frågade han hur det hade gått, om någon hade kommit bort och hjälpt mig. Och jag hann inte ens börja mumla innan pappa fick den där luriga tonen i rösten och frågade "eller gav du dig fan på att göra det själv?"
Min far känner mig utan och innan, eftersom att han är EXAKT likadan själv. Han kan stå ute i trägårn och pilla med gräsklipparen eller något annat dumt och svära och mumla och vägra ta emot hjälp. Det får bära eller brista, men själv ska vi Askar göra det.

Imn blir det till att bygga en sänggavel. Det är sånna där äckliga "sängfläckar" i på min vägg, och jag vet inte om det är för att den förra studentens säng har stått och skavt emot väggen eller om personen ifråga har haft extreeeemly fett hår. I vilket fall ser det vidrigt ut. Så imn bär det är till Beijers för att köpa någon slags hård board. Sen återstår det att se hur jag gör, om jag går all in och vadderar skiten med skumgummi, eller om jag bara fäster ett tyg över. Men det hade vart fett med skumgummi eller fibervadd..

Klockan 13 imn är det också dags att besikta min del av lägenheten. Det är såå skönt att komma därifrån. Men som sagt, sad face på att lämna Ida. Vi ska ses har vi sagt, och det ska vi göra.

PSPSPSPS, jag simmade 40 längder i bassängen idag. SÅ hurtbulle! Sen drabbades kroppen av ett major breakdown och jag powernapade i två timmar. HÄRLIGT JENNY! Tänk om man kunde fått slimma till sig och känna att detta halvår av extremt mycket fest och alkohol inte syns på utsidan.. G'nite

22 september - moving on, moving in

För PRECIS en månad sen bar jag och Ida och hennes mamma in en massa lådor och påsar i lägenheten på Ståthållaregatan 45D. Idag har jag, Rikard och Christoffer burit ut nästan allt igen, lyft in det i våra bilar och lastat in det i den nya lägenheten på Bremergatan 21, 3 trappor. Det är snabba ryck må jag säga.
På fredag har jag min besiktning på rummet och på onsdag nästa vecka har Ida sin besiktning på sitt rum + resten av lägenheten. Det ska bli skönt att komma härifrån och skapa något eget. Men det är drygt att hitta världens bästa room mate och sen flytta isär en månad senare. Blä på det.

Idag va min underbara fader i stan också. Han var supergullig och körde ner mina möbler från den gamla lägenheten till Kalmar, bland annat säng, soffbord, skrivbord, tvbänk (som nu kommer fungera som hallbord) och fåtölj. Han ringde mig på vägen ner och frågade hur fort man fick köra med en släpkärra, om 145 var för fort.. "Kanske lite, jag tror väl att de flesta kärror är till för att göra 70-90". Men pappa fräste något om att "komma fram lagom tills det mörknar" så jag antar att han knappt övervägde en lugnare ritt.
Åker ni någonsin med mig i Röda Pärlan (Citronen eller Glenn-Allan som mitt vrålåk också kan kallas, kärt barn har många namn), och klagar på att jag kör alldeles för fort, så kan ni ju lista ut vart jag har fått den fartblinda genen från.
I vilket fall, han kom ner helskinnad och alla möbler var typ hela - utom mitt soffbord där glaset hade spruckit. Jag sa till pappa att det inte var någon fara, och att jag lätt kunde lösa det. Sanning är nog att: jag bryr mig inte och jag kommer aldrig palla att fixa det, det kommer sluta med att jag gömmer sprickan genom att ställa tvn mitt på den.
Vi hivade upp alla möbler i den nya lägenheten och fixa allt ganska nice. Vid 14:30 ringde matklockan ganska ilsket och vi stack och käkade köttfärslimpa på 4Kök i centrum. Mm, det är väl en sån sak jag aldrig kommer att lära mig laga själv innan jag blir 40+, så jag slog in dirr och käkade upp allt på den waaay för stora lunchtallriken.
Inte undra på att jag pendlar 3-5 kilo upp och ner i vikt jämt. Men det är väl härligt att vara mätt? Eller?
På vägen till bilen köpte vi en taklampa och en sänglampa av en av Kalmars coolaste gubbar. Han pratade jättejättesnabbt på småländska och fnittrade hysteriskt när man fick honom att skratta. Haha, han va helskön!
Upp i lägenheten igen och kopplade lampor och umgicks. Jag märkte att pappa drog sig för att åka och vi försökte fördröja tiden hela tiden genom att ta en kik på området och gå en minikort promenad runt kvarteret. Allt för att slippa skiljas. Men tillslut blev pappa tvungen att åka, eftersom det tar drygt 5 timmar hem. Ååh, det gör så jävla ont att se honom åka, jag vill att han ska finnas i min närhet hela tiden!!! Jag älskar min lille pappa så innerligt att det smärtar i mig!

När pappa hade åkt ringde jag och väckte en middagslurande Ritchie och sa "flytta, kom hit, nu dirr". Och tjugo min senare kom han och Christoffer drivandes i bilen. Och som jag sa innan, i med all packning och ur med all packning. Allt bunkrades upp i min walk-in-closet, som man i skrivande stund inte alls kan walka in i.

Så jaa, det har vart en händelserik dag. Innan allt detta hände var jag med Pärlan på bilprovningen och fick beröm över vilken liten fin bil jag hade. Det enda felet var ett halvljus va slocknat, men jag ser det mer som att bilen blinkar med ett öga. Fast polisen kanske har en annan syn på det hela.. får åka och flirta med någon bonnläpp på Mekonomen senare i veckan.

Nu kom Idas kompis Jenny K hit med popcorn och grejer.. herregud. Blev bjuden på en näve, men inte mer! Imn blir det ju simhallen!!!!

19 september - psykbryt

Jag uppskattar inte mina somaliska grannars regndans på gräsmattan till låten Dragosta Din Tei, ni vet "nomanomayey". Är jag rasist då, eller är jag bara grinig eftersom att mitt huvud snart lossnar pga min kraftiga huvudvärk?

Ååh mitt huvud bultar så att jag snart trillar av pinn verkligen! Och nej det är inte för att jag va på kåren igår, utan av det faktum att jag va upp från klockan 06 på morgonen till 02:30 inatt.. Och för att jag stressade runt som en duracellkanin hemma i Ua för att jag hade så mycket att göra. Stressmigränen, mm lovley <3

Jag hem till Kalmar igår kväll klockan 7 ungefär. Har haft världens finaste timmar med Sanna i Gbg. Både frulle och lunch på café och däremellan körde vi lite effektiv shopping. Det blev ett par second hand-boots från Beyond Retro, ett par röda solglasögon för min del. Och sen blev det storbölet när vi skulle säga hejdå. Faan jag har vart tvungen att säga så jävla många hejdån till så jävla mycket bra folk. Ååh, och Sanna kanske jag inte kommer att träffa förrän i APRIL.. kul liv. Jag gav henne mitt brev som jag hade skrivit till henne en kväll när jag inte kunde sova. Min kreativitet är alltid bäst på natten. Speciellt när det gäller att bara skriva ner alla bra tankar och känslor man har om en person på ett papper. Fan vad jag kommer sakna dig babe, tur att skype finns <3
Och detsamma gäller Klara! Från 10 oktober så är det bombsäkert att jag inte kommer att träffa henne förrän april, för det svinet ska till Känguruland. Ge fan i att åkja ifrån mig! ..fast nu va det ju jag som börja genom att flytta till Kalmare stad.. men ändå :(

Jag mötte upp Frida och hennes engelske pojkvän Mike på parkeringen bakom Ullevi, och fick än en gång visa Citronens fantastiska djup! Det gäller bara att vara en jävel på tetris. Och efter att spenderat så mycket tid hemma hos Daniels familj, där deras kylskåp står för grundidén till spelet tetris, så har man ju lärt sig ett och annat. Så allt fick plats!
And off we went och hela resan gick supersmidigt. Och som sagt, vid 7 va vi i Kalmar och jag släptte av Frida och Mike på sin gata och hjälpte de lite med Mikes packning och sen åkte jag hem.
Jag hade fått stränga order över sms om att ikväll gällde utgång, och inget jävla snack om saken. Så jag tvättade bort mitt gamla smink, slängde i mig lite mat, nya kläder och ny make och stack till Jay för en supermysig förkväll. Jag fick ju värsta jublet när jag steg in genom dörrn, det kändes i hjärtat :D

Ut på Kåren och ravea ganska mycket. Det va en heel del MEMare som blev vääldigt packade igår, hahah så underbart roligt!!
Men när klockan blev 1:30 tyckte jag att jag hade stått ut tillräckligt och jag och BigJ gjorde väg till garderoben. Helvetes jävla stekfjantar som tror att det är helt ok att sticka före i kön. Jenny fick flippet och skrek "inte en chans, inte en chans hörrö" till snorungen som försökte tränga sig och kastade senare iväg hans lapp som han skulle hålla på att vifta med framför ansiktet på mig.
Sen bikade jag hemåt och totalt dog i sängen.

I morse var jag d ö d! Gaaalet vilken huvudvärk jag vaknade med! Men jag tog mig upp iaf och mötte upp brudarna i mitt grupparbete vid bibblan och sen drog vi hem till Frida och gick genom det sista som skulle gås genom. Typ hur vi ska styra upp talet och så.
När det var klart stack jag, Sanna och BigJ och käkade pizza och mådde jävligt bra, ända tills övermättheten slog in. Efteråt tog vi oss promenad genom stan, och Sanna fick sparka runt i lite löv och rasta av sig lite.

Och nu sitter jag här, och funderar på hur jag ska orka med kvällen. Men jag tror jag skiter i klassens valvaka hos Ritchie faktiskt, sorry men jag pallar inte för min skalle trillar snart av. Istället tar jag mig en tupplur nu och sätter mig med Fiskes bok och har valvakan på i bakgrunden istället. Jag kan ändå inte se hela vakan eftersom jag måste lägga mig tidigt om jag ska vara på skolan klockan 7:30 imn.. yäääy. God!

17 september - country road take me home!

Ååh jag sitter i gästsängen i Bokenäs och zappar mellan de tecknade kanalerna. Just nu är det The Addams Family, ett av de bästa programmen i historien!! Just nu ska mormor iväg på motorcykeln till Kristallklippan och ladda upp sina mentala krafter. Fast hon körde in i Lurge. Och nu sa Uncle Fester att "kom igen mormor, nu kör vi iväg innan mina axlar hoppar tillbaka i led". Det görs inga lärorika barnprogram längre, riktigt dåligt. Borde vara viktigaste valfrågan?

Jag har haft så underbart mysigt här hemma i Uddevalla.. Eller här borta i Uddevalla kanske jag borde säga nu när jag till och med har bytt landskap och sida av landet.
Jag kom hit i torsdags eftermiddag efter att ha kört tvärs över Sverige tillsammans med Frida i bilen. Vi raceade mot lite bönder längs med vägarna i Småland, ni vet som man brukar göra. Det hela gick väldigt smärtfritt.
Vid 14 lämnade jag av Frida i Trollhättan, tappade bort mig i tio minuter i hennes bostadsområde, panikkisaade på Preem och hämtade Daniel på efter jobbet. Sen flummade vi hemåt mot Uddevalla. Det kändes så konstigt och hemma att köra runt på välkända vägar och skratta i bilen med Daniel att det va läskigt.
Upp till stadshuset och skaffa nytt röstkort. Istället fick jag och Daniel erbjudande om att få viga oss snabbt, för prällen va redan på plats och hade precis vigt ett annat par. Han ville väl hålla uppe takten medan han ändå va i farten, men jag och Daniel va inte riktigt lika sugna.
Lämnade av herrn och åkte ut till mina kärlekar i livet; pappa och bror! Pappa va jättefin som hade köpt hem tårta för att fira att jag är hemma över helgen. Åh han är världens mysigaste! Vi satt och pratade vilt om framtid och baktid och nutid. Och jag flabbade åt Simons moppemusch. Allt va precis som vanligt och jag stormtrivdes och kom på mig själv med att bara sitta och titta på pappa och Simon när de satt och skrattade. Vilka hjältar jag har omkring mig <3
Efter en lång och härlig fika stack jag in till stan igen för att leta upp Emil som jag inte har kunnat få tag i på tre dagar. Honom hittade jag på Shell där han satt och räknade kassan. Så åkte vi till honom och möttes av Petter som följde med oss upp i Emil och Kis lägenhet. Massa snack om en massa skit och sen iväg.
Upp till Bohusgården för att störa friden i den Mattsonsska lyan. Till och med Timmy blev glad när jag kom upp! Och Leif undrade om jag hade träffat Salve.. men det har jag ju inte. Får ta och leta upp honom någon dag.
Snodde med mig Sanna och drivade ut till Herrestad för att picka upp Lollen. Och efter det ut till Torp för att möta upp Jessica och Klara. Jessica var äckligt brun efter att ha vart på Kreta i en vecka med familjen! Sen satt vi där, bäste brudarna, på McDonalds till klockan halv 12 innan vi insåg att det bara va vi och lite raggers kvar.
När jag kom hem så bäddade jag ner mig i den mysiga sängen och bara tänkte på hur jag älskar att vara hemma!

När jag blev väckt av pappa idag kunde jag inte alls fatta vart jag var. Jag kollade in i en grå vägg och pappas röst, och kaffelukten i rummet och Simons gitarrspel platsade inte ihop med vad jag hade vaknat upp till de senaste veckorna! När vi satt vid frukostbordet så sa pappa rört "åh, det är ju såhär det ska se ut, G1, G2 och jag". (Gris 1 och Gris 2, pappas namn på mig och Simon.. menat med kärlek) Då brast mitt hjärta i tusen bitar, jag saknar allt det här så jävla mycket.
Efter att ha fixat med adressänring, folkbokföring och eftersändning av posthelvetet som vägrar hamna i Kalmar uta hamnar i min gamla lägenhet, så drack jag lite kaffe med Lollo innan hon började jobba. Sen följde jag med henne in på Kicks så fick hon hjälpa mig att välja ansiktsrengöring och fondation. Det är bra att ha en vän på Kicks, det tjänar man pengar på! Och good looks! Dessutom sysselsatte jag Louise och hennes kollega med att hitta alla gratisprylar de hade. Som sagt, det är bra att ha en vän på Kicks.
Åkte in till stan och fick förtidsröstat på museet. Det va inte lika coolt som jag trodde att det skulle vara.. det satt en tant vid ett bord, så tog man sina lappar och gick bakom i båset och sen va det klart.. va faan? Jag trodde ju att jag skulle få rösta i samma lokal som jag har vart med pappa i, men icke. Aja, nu är det gjort iaf.
Mysig fika med Sanna och Josse på Lejas! När man väljer fika på Lejas så söker man efter det kladdigaste de har. Förutom en sweet chili-pasta med kyckling, så tog vi morotskaka och kladdkaka. MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM, det är livet. Älskar att fika med fina flickor :D
Köpte schampoo och balsam av min frisör, och stack bort till Bohusläningen när jag ändå va i kvarteret. Har försökt att få alla mina artiklar och krönikor skickade till mig, men det har inte riktigt hänt något.. Så jag gick upp för att försöka skynda på processen. Får se hur det löser sig.
Mötte Daniel vid Willys och åkte tillsammans upp och hälsade på André på jobbet. Vi stod och mös en stund och jag härmade lite dialekter och berättade om min skola och vad vi håller på med nere i Kalmare stad. Han funderar nämligen på att gå JOM nästa år, och det hade väl vart förbannat mysigt!
Kastade hem både André och Daniel och raceade hemåt. Gjorde mig lite kaffe och satte mig faktiskt och läste lite. Men det är ganska svårt att koncentrera sig hemma när pappa är så.. dottrig och jag är så pappig. Och Simon har det nya PS3 spelet där man svingar runt på en ficklampa.. eller aa. Typ. Jag va iaf en jävel på att spela volleyboll i det spelet!! Vid 8 blev det kräftor och räkor i mängder! Mmmmmm, fan östkusten har inget som kan mäta sig med havets guld! Duschade och plockade ihop allt jag ska ha med mig imn morgon. Sa god natt och hej då till familjen eftersom de hinner sula igen dörrn innan jag slår upp mina ljusblå.

Nu har Camp Lasslo börjat och det är en massa rymdvarelser på tvn som tjatar efter ost.. det känns inte okej.

15 september - men sen så.. och sen såå

Faan, jag är sämst i världen på att plugga!!! Jag får inte till någon rytm!
Jag försöker panikartat hitta vad som är rätt för mig - jag har försökt att läsa ett kapitel och stryka under det viktiga för att sedan gå genom styckena igen och skriva in anteckningar på datorn, men det tar sån förbannat lång jävla tid så det går inte! Och tidigare i eftermiddags försökte jag läsa ett stycke om samma grej och stryka under och sen föra in anteckningar i datorn och det funkade tills VÄRLDENS LÄNGSTA JÄVLA STYCKE kom på typ en sådär SJU SIDOR. Så sen blev det till att effektivt läsa två-tre sidor.. funkade tills Halv åtta hos mig började och efter det var det ju Idol i en timme efter det.
Fan jävla Ida, jag har aldrig tittat på sånt skräp förr och just när jag behöver plugga som mest är hon tvungen att övertyga mig att titta på skiten. Crap!

På den soliga plussidan har vi dock att Jenny har antagligen skaffat sig ett nytt place! Vid Frasses, fast på andra sidan järnvägen, på Bremersgatan 21.. tror jag. Aaja, inget är bestämt nu, men jag fick nycklarna för en timme idag och kollade på stället och det va jättebra! Ett rum på 11kvm plus en liten hall, plus eget badrum plus en stoor garderob och sen delar jag kök med 4-6 andra. Känns asbra.
Lite synd är dock med tajmingen, jag har ju egentligen inte tid att göra något annat än att plugga till jag har tentan, men vad ska jag göra? Så nu när jag drar hem på torsdag så tar jag med mig en luftmadrass ner som jag kan sova på om jag tvunget känner att jag måste sova där innan pappa kommer med mina möbler senare nästa vecka. Men jag hyr ju lägenheten här (i vad som tydligen kallas cp-cirkeln av de som bor på söder) tills jag har besiktat den.

Jees, ni läste rätt: jag kommer till Utown på torsdags eftermiddagen/kvällen och stannar till lördag. Eller jag ska ner till Gbg på lördag och sen vidare till Kalmar därifrån, men ni fattar.
Så om någon känner för att träffas kan ni ju skrika till lite och vara med på en fika på fredagsförmiddagen någon gång typ 10-14!! Kvällen spenderas dock hemma hos far och bror i Bokenäs :D
Längtar efter er där hemma skitmycket! Inte hela tiden ska erkännas, men det vore ju inte heller bra för då hade jag aldrig fått ett fungerande liv här nere, men det finns vissa grejer som är.. vad ska man säga.. "vår grej". Fattar ni? Jag delar vissa grejer med folk, jag kan prata med några på ett sätt och med andra på ett annat. Och sen är det alla internskämt! Haha jag har gjort bort mig flera gånger och skrattat till när någon här nere säger något, och sen när jag har förklarat internskämtet så har det visat sig att ingen annan har tyckt att det vart kul.

Nu är det dax för säng och läsa lite till.. Vill änna sjunga till lite med "Jag skuttar gärna till i dans, men jag har tappat takten. Jag ser den inte någonstans, vart katten har jag lagt den?" ..fast om inlärningen av alla 7754353 ord jag ska kunna.. get it?

G'nite

13 september - tröga människor... ååååååh

Jag har inte riktigt kommit mig för att skriva på ett tag. Jag föddes utan den där tjejiga dagboksgenen..  Och utan självdisciplin.. Och förmågan att skapa rutiner.. Jag har heller inget fullt utvecklat balanssinne tror jag.. Jag kanske nte är så cool ändå. HAHA jo det är jag.

Sist gång jag skrev va en.. Torsdag right? Det va torsdagen innan vår avslutningsceremoni ja! Ååh, den va fin! Vi började med förfest i Sannas källare, och sen bar det av till Bistro för välkomstdrinkar och en massa klasshejaramsor!
Sexmästaren och ordförande i Meskalin intog scenen, uppklädda till tänderna, och berättade för oss vilka underbara människor vi var och att de hade haft minst lika kul som oss under nollningen. Näste man på scen va.. Äh jag kommer inte ihåg va han heter, men en fadder som var kvällens trubadur. Han spelade en härlig mix av alla sommarlåtar man kan sjunga med i och efter ett tag kom Rolf upp och rev av några verser ur "Rollin' on a river".
Prisutdelningen för alla tävlingar vi har haft under veckornas gång var också en del av vår kväll.
Årets nolla blev den självklare MEMaren Michael Fransson!
Bästa utklädnad under Meskalinsittningen blev någon JOMare som hette Wiktor. Jävla skitsnack tycker jag, fanns folk som hade gått in mycket mer för det än han, men han va det som vågade (läs: var dum nog) att färga håret blått.
Vinnande laget av pubrundan: GRUPP 6 som bland andra bestod av mig, Sanna, Jenny, Rikard och Linnea och faddrarna Rolf och Tolli. Och vi vann inte bara tävlingen, vi vann över ALLA tidigare vinnare av pubrundan. Thats just how freaking good we are!

Lite fulfakta är att när jag skulle cykla till min avslutningscermoni så låg Ida hemma och skulle bara ta det lugnt och dega hela kvällen för att hon va trött och bakfull. Hon blev nästan grinig över att jag va så uppiffad när hon kände sig så vidrig. Men det va ombytta roller på lördagen kan jag ju meddela!! När Ida struttade iväg till sin avslutning så låg jag helt utslagen i soffan och önskade mig en detoxad hjärna. Så kan det gå!

Förra veckan:
På måndagen hade vi också våra tal! Vi skulle berättade något om oss själva som inte brukar vara det första vi berättar för en person man träffar för första gången. Och vilka tal vår klass höll! Jäävlar, tårarna rann ner för kinderna ena stunden och sen kiknade man av skratt andra stunden. Örjan, vår föreläsare, sa att det är sällan det är så stor spridning i en klass, och det är inte allt för ofta alla är så duktiga och har valt ämnen som de verkligen brinner för!
Jag berättade om min mamma, det kändes skönt att få göra det innan en och en börjar ställa massa frågor jag måste ge supernegativa svar på.
På tisdagen hurtade jag ner till gymmet NordicClub och gick på vinyasa-yoga. God fucking damn it! Den kvinnan visste hur man drev folk till att slå knut på sig själv! DEt var det jobbigaste, och samtidigt något av det skönaste jag har gjort! Synd att det gymmet ska vara det dyraste i stan! Ne, det får bli Friskis för min del. Det finns inget som gör mig mer motiverad än 60åriga tanter som gör 5 armhävningar mer än mig.
Efter yogan bar det hem och duscha och sen in till centrum igen för att joina klassen i fotbollsyran. Jag var mest där förr Mellbergs skull, och för de där 30 sek i slutet när lagen byter tröjor. Det är bra tv!
På onsdagen ryktades det om att Yolanda ("We speak no americano") skulle spela på Harrys. Utgång sa MEM, och utgång det blev. Med råge! Hahah den kvällen innehöll fanemig allt! Men om Yolanda spelade fick jag aldrig reda på, jag försvann långt innan den delen av kvällen blev aktuell tror jag.
Torsdagen ägnades åt bakisfikaplugg på Kullzénska Caféets uteservering med Johan, Emmy, Rikard och Linda. Linda är för mysig när hon har de bästa anteckningarna som hon läser högt ur och plötsligt stoppar och tittar på oss och säger "vad menar jag här?". Vi gick genom lite begrepp och hjälpte varandra med att förstå. Faan det är svårt när man lär sig så mycket på en gång!
När jag kom hem bjöd Ida mig på månadens kalldusch: hon vill nämligen flytta. Inte på grund av mig bedyra hon, och det trodde jag inte heller, utan för att hon inte trivs i området. Och det kan jag mycket väl förstå. Så redan på...
..fredagsmorgonen va jag uppe med tuppen och ringde KalmarHem och var ursinnig. Det är ju pga de som Ida vill flytta eftersom att de inte har kolla på att det är typ 10 afrikanska familjer som tränger sig i tre lägenheter här i vårt område. Gaah!!!
Senare på kvällen skulle ju den helflashiga klubben Palace ha säsongspremiär och MEM skulle ut och bränna våra få kvarvarande hjärnceller på dess dansgolv. Icke då, tydligen går ingen över 18 ut på fredagar. Förutom de 150 äcklen som inte hade plats för mig på Sjösjukan.
Palace besöks tyligen bara av 16åringar med falskleg och det tyckte inte jag och Jeny va någon höjdare , så jag slog följe med Johan som bor i det gamla psykhemmet på vägen hem till mig. Vi pratade om varför vi hade valt att plugga i Kalmar och kom fram till ungefär samma sak båda två - att vi inte hade något att hämta i våra hemstäder. Tråkig detalj är att Johan snackar kommer från Stockholm och jag från Uddevalla..... vet inte hur mycket han egentligen ska klaga, men jag antar att man är ensam på olika sätt i olika städer.
Lördagen.. då vart det på't igen! Efter timmar och åter timmar av plugg slängde jag mig in i duschen, slängde på mig kläder, slängde mig på cykeln hem till Rikard och slängde i mig två cider och en flaska Mateus. Sen vart balansen i ordning igen. Jag och Rikard testade hans lägenhets inte-nudda-golv-status, den va sådär. Men fasen vilken härlig förfest vi hade! Till och med Rolfan tittade förbi och klagade på de äckliga Karolinarna som hon hade serverat under deras sittning. De hade tydligen vart dygnsura redan när de kom till sittningen HALV SEX, och hade haft matkrig med potatisgratängen, och faddrarna hade helt sonika klätt av sig nakna. Men vad hade man förväntat sig av ett pack puckon som tar studielån för att lära sig att klippa och klistra. Visst alla kanske inte är sånna, men de jag har träffat har inte vart några charmtroll inte!
Men jag hade en skitbra kväll, hela stämningen på klassen va grym! Och sen drogs det till CoreHouse för ännu mer fest och för att spana in Iza, Mattias, Johanna och Eric som stod och stekte bakom baren. Jag tror faktiskt att de stektes på riktigt, för varenda gång jag frågade hur det gick för de stönade de "ååh gud det är så jävla varmt!" Gott tecken antar jag.. eller?
Och jaa, söndagen bjöd på veckans andra bakisfika på Kullzénska, denna gången med Johan, Jenny BigJ, Eric och Rolf. Vi diskuterade gårdagens bravader och klämde ur Rolf all fakta om nästkommande redovisning och om tentan vi ska ha den 2 okt. Sen bar det hem till böckerna och plugget. Och Ida avslöjade en gratissida där man kunde se på alla de populäraste tvserierna.. så det blev väl tre-fyra avsnitt med GossipGirl och mängder med chips och dipp också..

Och idag har jag suttit och pluggat konstant från klockan 10 till klockan 16. Förutom att läsa tills ögonen blöder har jag vart på apoteket, skällt på KalmarHem och käkat en hel vitlök i hopp om att bli frisk.. det va inget vidare.
Imn ska jag ner till KalmarHem och sätta mig i kontorsnissen knä, det är en kille på kontoret som lovar att ringa upp mig med mer svar hela tiden, men han "glömmer" alltid det. Så ringde jag honom att jag kommer ner efter skolan och sätta mig och leta själv på hans jävla dator om han inte hjälper mig. Det fick jag inte sa han, men jag kunde få sitta bredvid och välja ur de lediga objekten. Ett ganska okej svar.

Nu blir det att läsa 20 sidor MKV till!

2 september - she ate a slice of wonderbread and went back to bed

Idag är jag lite lyckligare än jag va senast gång jag skrev. Det är bara svårt att fatta att jag faktiskt är hitflyttat på heltid. Jag och Ida känner att vi fortfarande är här på en längre visit bara!
Ikväll rådde det tacosyra på Ståthållaregatan 45D. Jag, Sanna, Rikard, Robin, Dennis x2, Christoffer, Emmie, Linda x2, Vivica och Jenny möttes upp på Maxi, köpte tacos för 700 pix, körde ett wild biker race till söder och sen byggdes mitt kök snabbt om till en Slice n' Dice-station. Det var tomater till höger och vänster, paprika i Rikards näsa, och det krävdes både svett och tårar för att få klar lyxmiddagen - svett från mig och Linda som stekte upp tre kilo köttfärs och tårar från Sanna som dumt nog ställde upp på att skära lök.
Jag bjöd på lite tårar också eftersom att Sanna tvunget skulle citera Lejonkungen när jag hade hela munnen full med mat. Och av nervositet och frustration när Sanna, Robin och Rikard lassade upp mat på min tallrik utan min tillåtelse. Och när Rikard sitter för sig själv och "nomnomnom"-ar medan han tar musbett av sin tortilla.

Dagens föreläsning var gaanska tung att ta sig genom. De flesta satt och tittade sig runt som fån och mest skrev anteckningar på måfå. Jag kom på mig själv när jag renskrev mina anteckningar på datorn, att jag knappt kommer ihåg att vi har diskuterat sakerna i blocket. Inte så bra kanske..
Idag började vi prata om de första begreppen vi ska kunna. DEt kommer bli låångt många fler, men det kändes ganska mastigt redan idag. Vi har använd benamningar som "linjär sändarorienterad kommunikationsmodell", "kommunikationens sfär" och "kommunikationens karaktär". Makes some sence to me now, men det gjorde det inte för 14 timmar sen.
Faktum är att det va inte mycket som maked sence klockan 9 i morse. Orsak? Gårdagens pubrunda..

Pubrundan jaaa.. Min kropp fungerar på det viset att du släpper ut Jenny på pubrunda med utmaningar klockan 17, låter henne gå all in med tävlingsskallen och cocktailgreppet i högsta hugg runt på 7 barer och pubar, då är Jenny totaltoppad när klockan är 22:30. Och släpper man dessutom ut Jenny och Linnea och Sanna och Rikard med Rolf och Tolli som faddrar i samma grupp, som förövrigt var Grupp 6 höhö, så kommer det hända grejer. Det är bara så, likt alla naturens lagar så kommer de att följas oavsett vad man tycker om det!
På pubrundan skulle man alltså cruisa mellan sju pubar samtidigt som man skulle utföra ett antal uppdrag. Det var ungefär 25 stycken, och de va tex saker som: gör 20 armhävningar, köp en öl/cider, häv en öl/cider, köp en shot/drink (pluspoäng för turkos shot/drink), bjud en fadder på en öl/cider/shot/drink, köp ett glas vatten, hela gruppen sjunger en snappsvisa, sjung lilla snigel med stängd mun, ta idolfoto med en äkta Kalmarit, fria till en fadder, dra en lyckad raggningsreplik på en fadder, fria till en SPIIKare, sjunga duett med en SPIIKare med mera. Vi hade också uppdrag man skulle göra på vägen till nästa krog som att byta kläder med någon av motsatt kön, byta skorna så de sitter på fel fot, dansa gemensam polka, bära en fadder, gå passgång.
Det var verkligen en helt galen och fantastisk kväll, som spårade lite ju mer vi triggade varandra. Tex så tröttnade ju gruppen på att sjunga "Helan går" och insåg till många gruppmedlemmars fall, att man även kan räkna lambo till kategorin snappsvisor. Jag fick fem lambos, om det ens stoppar, delade ut femdubbelt så många. Jag känner att Gud kunde ha get mig andra, lite mer intelligentare talanger än att vara grym på att halsa öl, men vem är jag att klaga?
Och sen kom vi också på att man borde få pluspoäng om man flirtar till sig bartenderns nummer. Sagt och gjort, och eftersom jag blir extreemt charmig på fyllan, kammade jag hem ett par. Sen vet jag inte om de stämde, men det är inget jag tänker kolla i vilket fall, bara vi fick poäng fört.
Som jag sa, och som de flesta säkert förstår så gick det hela ganska vilt till ganska snabbt. Jag bytte plats på skorna det första jag gjorde, och glömde sedan av det för resten av kvällen. Det förklarar mitt övergrymma nageltrång jag nu dras med. Och jag grinade gång på gång när grabb efter grabb fick byta kläder med mig och fick på sig min see-through-top! Det är vad jag kallar top notch!
Vid 2:30 var jag och en snyggt utklädd Ida på väg hem tillsammans. ESS hade sin sportsittning igår och Ida och hennes kompisar var utklädda till orienterare, och det var fantastiskt bra med pannlampa, nummerlapp och grankvistar i håret!

Vad som inte var lika fantastiskt var alltså att komma upp i morse. Eller bara att röra sig i stort. En sån löjlig träningsvärk jag har efter alla omgångar med armhävningar som jag hurtade mig genom! Bara att rycka av mig täcket var en pärs!
Vi var säkert ingen vacker syn när vi staplade in i föreläsningssalen som sårade soldater med tofsen på sne och blanka ögon.

Nu ska jag dyka i säng och sova bort icakassarna under mina ögon lagom till avslutningssittningen imn kväll. Det ska vara uppklätt och för fullt! Och det är vi i meskalin bra på har jag på känn! Imn är dagen med stort D, då vi blir ettor och får våra nolleband klippta! HEJA HEJA!