5 juli - i väntan på alla andra

Idag har vi knappt gjort något nyttigt alls. Vi har solat och badat större delen av dagen. Vi vart lite sega i kolan med tanke på vår oplanerade supersupa vi gjorde igår.  Efter vår Mateus gick vi ut och åt lite längre ner på gatan, och där fick man drinkar för 2€, jaa tack sa vi och tog två var. Det plus Matte gav en glad effekt på våra hjärnor och vi rumlade ut i natten.. trodde vi.

 

Vi tog lite svängar runt pm på byn och blev både inslängda och halvt utkastade ur alla möjliga barer längs med paradgatan. När vi tillsist kom till GG träffade Jenny en kille som hon hade haft snabb intakt med över fb för att fråga om bartenderskolan. Sen insåg vi båda att vi nog va alldeles för packade för att vistas bland folk, så vi drog oss hemåt.

på hemvägen pratade vi om att vi faktiskt tyckte att de va ganska dåligt drag på Napa, inte alls som man hade föreställt sig! Svaret på det fick vi när vi skulle ställa klockan för morgondagen - klockan va nämligen bara 23 när vi gick och la oss. Alltså hade vi hunnit med vår raggarrunda på under tre timmar, och nattlivet börjar inte arta sig förrän runt 1-2 på natten.

 

Men efter att fått oss en stund på örat va det dags för oss att gå på vårt första kursmöte och få träffa de människor vi ska spendera tre veckor med.

Tidigare på dagen hade vi träffat Andy - skåningen som bor i Jönköping. Han va arg för att han hade fått resa ända sen klockan 18 dagen innan.

Och i väntan på mötet träffade vi mer folk i sofforna vid receptionen. Therése - 23 åringen från Borås som jobbar i kakelbutik. Och Anellis - vår norrländska representant. De två flickorna kom att bo i samma rum senare.

 

Kurssamordnaren Marcus presenterade oss för de kommande veckornas uppgifter. Kurserna startar klockan tio, lunchbreak på en och en halv timme runt 13-tiden, och sen igång igen runt 15 fram tills vi är klara med det praktiska arbetet runt 18. Vi kommer att få i läxa att läsa 1-30 sidor i vår lärobok plus att lära oss tio drinkar per dag.

Den första veckan har vi bara teori plus lite praktiskt arbete när vi lär oss batteriuppställningen, att poura och att hantera glas, flaskor, is och allt annat till drinkarna på ett snyggt sätt. Under vecka två och tre kommer vi ha teori på morgonen och sen gå ut på riktig praktik på några av korgarna runt om på Napa. Det är mycket att göra men det kommer att bli så jävla kul! Vi ser verkligen skitmycket fram emot det!

Eftersom att vår blivande lärare ann hade vart tvungen att stanna kvar på jobbet eftersom han blev tvungen att rodds baren ensam, så gick vi och hälsade på honom på Grabbarna Grus, där han jobbar som bartender. Vi fick varsin High Five och när lärarna hade gått till sina respektive barer, satte vi elever oss och började förhöra varandra på vilka vi är och varför vi har kommit till Napa.

 

Vår kurs består av nio personer. Förutom de som nämndes innan så har vi två norrmän, Atle och Joakim, och Ellinor och Madelene som är de små flickorna från Vara.

Efter besöket på GG satte vi oss på en italiensk restaurang för att käka lite middag. Redan första kvällen lyckades vi bounda ganska fint och snacket flödade som aldrig förr. De stackars norrmännen får anpassa sig helt och hållet efter oss svenskar. Inte mer än rätt, måste vi nog påstå.

 

Sen gav vi oss hem för att plugga in de sidor vi hade fått i läxa, och jaa det är här vi är nu. Nu är det dock dax att säga godnatt och släcka lyset.


4 juli - ankomsten till Napa

4 Juli - Ankomst!

Idag har vi hunnit med mycket. Vi har hunnit tappa bort Jennys pass, hunnit flyga ut till Bokenäs i full karriär, hitta det, och sen åka ner till Landvetter för att hinna med flyget. Sjukligt effektivt tycker vi nog!

Själva resan ner gick jävigt smärtfritt. Jenny sov i stort sett hela resan och Emil slumrade till, snarkade och vaknade för att inse att vi har missat mat-och dryckesvagnen - båda gångerna!  Vi gjorde ett snabbt byta i Wien för att byta till ett större plan och hämta upp fler folk. Ganska tur det, för det första såg ut som ett flygande alternativ till Flinstones vrålåk. Vi var rädda att behöva fälla ner fötterna och bromsa själva när det nedslitningen dagas..

 

Väl nere på flygplatsen Larncara blev det till att åka Mercedes limousinetaxi! I 150 åkte vi de dryga 5 milen från flygplatsen till Ayia Napa. et skingrade lite i karossen, men vem är vi att bry oss?

Fram kom vi ju! Hotellet hade dubbelbokat oss och vårt rum, så nu bo vi tillfälligt i ett rum utan ac. Härliga tider!

Poolen är fin, de engelska grabbarna är snygga och Emil gillar brudarna som solar topless.

 

Efter att vi har druckit upp vår Mateus, så ska vi ut på stan och käka för att senare besöka Blue Moon och Grabbarna Grus där våra kursledare jobbar. Det gillar vi!

Jenny är svettig och Emil är arg på folk som åker farliga saker på tivolit längre ner på gatan. Allt är som det ska med andra ord.

 

Massa kramar!

Lövf&Ask



2 juli - inte helt packad

Det är svårt att veta hur mycket av allt man ska ha med sig på en tre veckors lång solsemester.. plus bartenderkurs.
Behöver man 5 flaskor solkräm eller behöver man mer/mindre?